Maia Sandu, la șase luni de mandat: „Nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou”

Astăzi se împlinesc șase luni din ziua în care Maia Sandu a depus jurământul în calitate de președinte al Moldovei. „Nu am putut face miracole, dar s-a simțit un suflu nou”, a declarat șeful statului, care a venit cu un raport.

„Asigurarea cu vaccin a fost prioritatea numărul unu în această perioadă. Datorită demersurilor noastre, în țara noastră au ajuns peste un milion de doze, dintre care 400.000 de doze din România. Am discutat aproape zilnic cu producători de vaccin, cu conducători ai altor state. Discuțiile insistente pe care le-am avut cu producătorii ne-au permis să procurăm 700.000 de doze Pfizer, care vor fi aduse în următoarele luni. Am primit ajutoare semnificative din partea mai multor parteneri, inclusiv Germania, România și Cehia.

În situația majoritatea parlamentară PSRM-Șor a refuzat să aprobe un plan, noi am reușit să negociem cu UE un plan de 600 de milioane de euro pentru infrastructură, bugetul de stat, susținerea locurilor de muncă. Avem nevoie de un Parlament cinstit, care să sprijine un Guvern. Pentru a susține sectorul agricol, la insistența noastră, am primit din partea României 6000 de tone de motorină.

În aceste șase luni, am lucrat imaginea țării noastre și a reface raporturile cu partenerii noștri. Am mers la Bruxelles, pentru a intensifica discuțiile cu mai multe țări. Am obținut promisiunea mai multor state de a ajuta și investi în țara noastră. Avem nevoie de un guvern funcțional care să poate gestiona.

Cele mai răsunătoare dosare de corupție le-am pus pe masa Consiliului Suprem de Securitate. Am cerut să acționeze stoparea acestora. Am elaborat un proiect de lege care să reformeze Autoritatea Națională de Integritate. Aceste lucruri le-am făcut pe fundalul unei crize politice, din cauza unor partide corupte. În șase luni, am început să schimbăm multe lucruri și avem șansa să ducem asta până la capăt. Pentru schimbare spre bine, e nevoie de un Guvern și Parlament bune”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata