Maia Sandu: „Oamenii înțeleg că avem nevoie de o schimbare profundă în justiție și în sistemul politic”

În cadrul unei vizite de lucru pe care a întreprins-o la Florești, președintele Maia Sandu a declarat, printre altele, că „avem nevoie de o schimbare profundă în justiție și politică, dacă vrem să mergem mai departe”.

Președintele s-a întâlnit cu mai mulți primari, funcționari, medici, dar și pensionari.

Problemele raionul Florești sunt similare cu cele din alte regiuni ale țării. Antreprenorii vor să aibă acces la finanțare ieftină pentru afaceri și să nu fie hărțuiți de fisc. Agricultorii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor la motorină și pasivitatea agențiilor publice ce trebuie să oprească înțelegerea de cartel. Medicii sunt obosiți și insuficienți, în raion nu ajung tinerii specialiști.
Oamenii își doresc un stat care lucrează pentru cetățeni, își doresc locuri de muncă, venituri bune și siguranță în ziua de mâine în localitățile lor.
Toți cei cu care am vorbit la Florești înțeleg că avem nevoie de o schimbare profundă în justiție și în sistemul politic. Astfel vom asigura distribuirea corectă a fondurilor de dezvoltare, dar vom putea accesa și fonduri externe pentru programe de dezvoltare a comunităților și de finanțare a afacerilor mici. În câteva luni de zile, situația în țara noastră poate fi schimbată. Republica Moldova are o șansă dacă are grijă de cetățenii săi”, a mai declarat președintele Maia Sandu.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata