Maia Sandu propune Parlamentului un proiect de lege care prevede confiscarea extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție

Președintele Maia Sandu propune Parlamentului un proiect de lege care prevede confiscarea extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție.

„Am expediat astăzi Parlamentului proiectul de lege ce are ca scop îmbunătățirea cadrului legal pentru a face posibilă punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție. Legea actuală conține un obstacol care îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitate să-și păstreze averile. De facto, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine această lacună. Eforturile noastre de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate în raport cu toți, fără excepție”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata