Maia Sandu: „Știm că nu suntem singuri”

Delegația Guvernului de la Chișinău, condusă de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, alături de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, și ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, au participat la cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a propus alocarea a 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să facă faţă consecinţelor conflictului din Ucraina, care s-au abătut și asupra țării noastre.

Președintele Maia Sandu, în cadrul ediției de astăzi a Conferinței ministeriale a Platformei de Srijin pentru Republica Moldova, a mulțumit partenerilor pentru sprijinul acordat țării noastre, menționând că autoritățile de la Chișinău vor continua să încerce să facă față provocărilor.

(Maia Sandu, președintele Republicii Moldova)

„Este important să știm că nu suntem singuri, că putem conta pe susținerea și solidaritatea voastră, că suntem în aceste provocări împreună. Moldova este o țară mică, iar magnitudinea provocărilor cărora trebuie să le facă față merge dincolo de capacitatea noastră de a ne descurca singuri”.

De la prima conferință, când donatorii au strâns aproape 700 de milioane de euro, Republica Moldova a devenit candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Noul statut vine cu o serie de sarcini noi pentru Guvernul de la Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata