Politolog: „Politicianul numărul 1 în Moldova trebuia să fie Andrei Năstase, nu Maia Sandu”

Politicianul numărul unu în Republica Moldova trebuia să fie astăzi – Andrei Năstase, cel însă care a fost jucat pe la spate de către PAS și Maia Sandu cu ajutorul partenerilor din afara țării. De acest fapt a vorbit politologul Victor Stepaniuc în cadrul emisiunii Morari.live, difuzată în fiecare zi de joi la postul de televiziune N4.

Potrivit lui Stepaniuc, liderul Platformei DA de atunci, Andrei Năstase, a făcut un pas greșit atunci când a decis să se retragă din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, liderului PAS de atunci.

„Eu ca politolog și în trecut ca politician, consider că toate experimentele astea cu formarea Partidului PAS, ele s-au pornit în cadrul mișcării protestatare din 2015-2016 și de fapt politicianul numărul unu care a avut tot dreptul, din moment, în 2016, Andrei Năstase a cedat candidatura la postul de Președinte doamnei Maia Sandu.

Asta a fost un scenariu tehnologic, foarte bine promovat din exterior. Năstase neavând experiență politică necesară și din păcate el nu a ascultat o parte din oamenii și politologii care l-au sfătuit atuncea, el a cedat, sub influența geopolitică”, a declarat Victor Stepaniuc.

Amintim că, în 2016, Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, ca urmare a unor sondaje de opinie asupra cărora a insista lidera PAS de atunci.

https://youtu.be/9QU2-IzsUZE?t=2830

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata