Mama lui Andrian, copilul moldovean de 9 ani, ucis de tren în Italia, cere ajutor: „Nu am posibilitatea să-l aduc acasă”

Mama lui Andrian, copilul moldovean de 9 ani, lovit mortal de tren în Italia, cere ajutor. Femeia susține că nu are bani pentru a-i repatria corpul neînsuflețit în țară și a-l înmormânta, scrie realitatea.md.

Inga a anunțat o colectare de fonduri. Femeia susține că are nevoie de 5000 de euro pentru toate formalitățile. Conform ei, copilul a fost separat, după ce „a ieșit afară la toaletă și nu a mai revenit”.

„Patru ani în urmă a decedat soțul și am rămas fără ajutorul nimănui cu doi copii de mână. Văzând că salariul din țară nu-mi ajunge, am hotărât să merg peste hotare la muncă. Acum două luni am revenit în Italia cu băiatul meu cel mai mare de 9 ani, cu gândul să-mi aduc treptat toată familia aici și am decis el sa fie primul.

Eu lucrez într-un parc pentru copii și locuiesc într-o rulotă. Acum două săptămâni a ieșit afară la toaletă și nu a mai revenit. După două ore de căutare, am anunțat poliția. După ce l-au găsit, aceștia l-au dus pe Andrian la un centru, până vor finisa procedura verificării actelor și locului de trai. Nu mi-au permis pe parcursul șederii copilului meu la centru să-l vizitez, să-l țin în brațe, nici măcar la telefon nu l-am auzit. Timp de o lună și două săptămâni mi s-a rupt inima în două.

Pe data de 15 ianuarie copilul meu a fugit de la centru, deoarece i se făcuse dor de mine. Din păcate neatenția personalului m-a adus pe mine într-o stare tragică și mi-au distrus viața copilului meu. Când a fugit de acolo, a trecut din neatenție pe lângă calea ferată și a fost lovit mortal de tren.

Oameni buni ajutați-mă vă rog deoarece, nu am posibilitate să-mi aduc copilul din Italia în Moldova, să-l înmormântez și să-l conduc pe ultimul drum. Am nevoie de 5000 € numai să-mi aduc copilașul la Moldova”, povestește Inga pe mcharity.org, unde pot fi făcute donații.

Conform anchetei, băiatul nu era la prima evadare din centrul de plasament. Copilul a încercat și anterior să părăsească instituția, dar a fost oprit de către personal.

Pe 15 ianuarie 2024, în jurul orei 17:30, managerii care aveau grijă de băiat au anunțat despre dispariția lui. Peste o oră și jumătate, cadavrul lui a fost observat de echipajul unui tren, Potrivit investigațiilor, micuțul a fost lovit de o altă garnitură și a zăcut pe șine câteva ore.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata