Marea Britanie anunţă un acord cu Turcia pentru combaterea fluxului de imigranţi ilegali

Centrul se va concentra pe combaterea imigraţiei ilegale organizate prin îmbunătăţirea schimburilor de informaţii între cele două naţiuni, Agerpres.

Datele vamale vor fi schimbate mai rapid în cadrul noului memorandum de înţelegere, a precizat marţi executivul britanic într-un comunicat.

„Parteneriatul nostru cu Turcia, un prieten apropiat şi un aliat, va permite agenţiilor noastre de aplicare a legii să colaboreze la această problemă internaţională şi să abordeze lanţul de aprovizionare cu ambarcaţiuni mici”, a declarat ministrul de interne britanic, Suella Braverman.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a făcut din reducerea numărului de migranţi ilegali care sosesc în Marea Britanie o promisiune cheie pentru acest an, în contextul în care încearcă să diminueze avansul mare al Partidului Laburist de opoziţie în sondajele de opinie.

În această săptămână, Marea Britanie a început să îi transporte pe unii migranţi pe o barjă rezidenţială mare de pe coasta sa sudică, ca parte a planurilor de eliminare a ceea ce guvernul a numit „atracţia” hotelurilor pentru cei care sosesc pe ţărmurile ţării în bărci mici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata