Mariupol: Orașul practic a căzut, dar trupele ucrainene refuză să se predea

Evacuarea populației civile din Mariupol a fost suspendată. Orașul practic a căzut, dar trupele ucrainene refuză să se predea.

Ministerul rus al Apărării a anunțat întreruperea operațiunii umanitare de la Mariupol. Potrivit departamentului, nimeni nu a folosit coridorul pentru a evacua populația civilă de pe teritoriul uzinei Azovstal. Anterior, viceprim-ministrul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a spus că miercuri nu a funcționat coridorul umanitar de la Mariupol, dar încercările de evacuare vor continua.

Comandantul adjunct al regimentului Azov a spus că armata ucraineană este pregătită să se evacueze „într-o țară terță sau cu ajutorul acesteia”, iar luptătorii trebuie să-și păstreze armele de calibru.

După o întâlnire cu președintele Consiliului European, Charles Michel, Zelenski a spus că Ucraina va putea să se dezvolte cu „viteză maximă”, dacă aderă la UE.

(Vladimir Zelenski, președintele Ucrainei)

„Sunt foarte încântat să constat, cu optimism reținut, că partenerii noștri au început să ne înțeleagă mai bine nevoile. Să înțelegem exact de ce avem nevoie. Și când exact avem nevoie de toate acestea. Nu în săptămâni, nu într-o lună, ci imediat. Chiar acum, când Rusia încearcă să-și intensifice atacurile.”

Democrațiile lumii nu vor rămâne indiferente față de agresiunea în curs și crimele de război ale Rusiei”, a declarat și Chrystia Freelan, vicepremierul canadian și ministrul de finanțe.

Miniștrii de finanțe din Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Franța au părăsit sala în timp ce delegații ruși au luat cuvântul la reuniunea G20 de la Washington.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata