Rusia va pune capăt „operațiunii” din Ucraina când amenințările NATO vor înceta, spune un oficial de la Moscova

„Operațiunea militară” din Ucraina se va încheia în momentul în care NATO va înceta să mai folosească teritoriul ucrainean pentru a amenința Rusia, a declarat Alexei Polishchuk, un înalt oficial al Ministerului de Externe rus, pentru Tass, potrivit BBC.

„Operațiunea militară specială se va încheia atunci când obiectivele vor fi îndeplinite. Printre acestea se numără protecția populației pașnice din Donbas, demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și eliminarea amenințărilor la adresa Rusiei venite de pe teritoriul ucrainean prin capturarea acesteia de către țările NATO”, a spus Alexei Polishchuk.

Cu toate acestea, oficialul de la Moscova nu a oferit detalii despre modul în care NATO amenință Rusia de pe teritoriul Ucrainei.

Polishchuk a adăugat că operaţiunea „se desfăşoară conform planului” şi că „toate obiectivele sale vor fi atinse”.

După 57 de zile de război, forțele ucrainene continuă să reziste atacurilor invadatorilor în orașul Mariupol, iar situația de la oțelăria Azovstal, unul dintre ultimele locuri încă sub control ucrainean din oraș este critică, în condițiile în care un număr mare de civili încă se află în incintă. Tot în estul Ucrainei, forțele de apărare au respins numeroase încercări de avans ale invadatorilor în regiunea Donbas, în care Rusia își concentrează toate eforturile, într-o încercare de a o cuceri pentru cvasi-statele autoproclamate pe care le-a inventat în zonă și pentru a obține, astfel o victorie cât de mică în acest război.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata