Mașini noi pentru poliția din Moldova

Inspectoratul General al Poliției a repartizat astăzi 52 de mașini operaționale noi pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării.

Prezent la eveniment, ministrul Afacerilor de Interne, Pavel Voicu, a menționat că, datorită noilor achiziții, oamenii legii vor putea interveni mai rapid la apelurile de urgență și vor fi mai prezenți în stradă. „Ne dorim fortificarea și modernizarea poliției, iar banii alocați pentru cumpărarea acestor mașini denotă faptul că și statul își dorește acest lucru”, a mai spus Voicu.

La rândul său, șeful IGP, Sergiu Paiu, a comunicat că aceasta este o investiție în securitate, iar aceste 52 de mașini acoperă împreună cu dotările de până în prezent, 90% din necesitate.

Repartizarea mijloacelor de transport a avut loc conform necesităților, a numărului de populație din localitate și a situației criminogene, conform numărului de apeluri de urgență înregistrate.

Automobilele, care au costat aproximativ 20 de milioane de euro, au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției”, încheiat între Uniunea Europeană și Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata