Mazeiks: „Este clar că Moldova nu va adera la UE în 2024 și nici în 2025”

Republica Moldova nu va adera la UE nici în 2024, nici în 2025, acest proces este unul de durată și necesită reforme ambițioase, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de radio ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks. În opinia oficialului, procesul de negocieri va dura și pe parcursul mandatelor următoare ale președintelui Republicii Moldova și a Parlamentului, de aceea este importantă determinarea cetățenilor de a menține acest deziderat.

(Janis Mazeiks, ambasadorul UE în țara noastră)

„Totul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova. Este clar că nu veți adera la UE în anul 2024 și nici 2025, acest lucru înseamnă că procesul de negociere va continua și în mandatul viitorului Parlament și după următoarele alegeri prezidențiale. De aceea cred că este foarte important ca această determinare a alegătorilor Republicii Moldova să fie menținută și în anii următor, fiindcă am văzut și exemple opuse”.

Amintim, pe 17 martie, președintele Maia Sandu a declarat în plenul Parlamentului că, în anul 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene.

Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți, a precizat Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata