Dodon a anunțat când și cine va candida din partea PSRM la Primăria Capitalei

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, ia în considerare candidatura sa la alegerile primarului de Chișinău. El a spus că unii membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au venit cu o asemenea propunere în adresa sa, chiar dacă, deocamdată, potrivit acestuia nimic nu a fost decis. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul nostrum de televiziune. Dodon spune că PSRM trebuie să aibă un candidat puternic, pentru că, în caz contrar, electoratul de stânga îl va vota pe Ion Ceban, actualul edil al orașului.

(Igor Dodon, liderul PSRM)

„De aceea, noi examinam și examinăm în continuare și candidatura mea, și candidatura domnului Batrâncea. Acestea sunt două candidature care, în momentul de față, ar putea să participe la alegerile locale. Cine va participa, întrebarea de bază, eu cred că, mai devreme de sfârșitul lui august, nu o să anunțăm. Nu are sens”.

Dodon este sigur că al lor candidat, adică cel propus de PSRM, va ajunge în turul doi, excluzând astfel o eventuală susținere pentru Ion Ceban.

(Igor Dodon, liderul PSRM)

„Probabilitatea, dacă socialiștii vor merge cu un candidat puternic, în pofida sondajelor, că turul doi va fi între PAS și PSRM este foarte mare. Adică Ceban poate să pice din cărți. De asta e și cam emotiv în ultimul timp”.

Amintim că Ion Ceban a ajuns în fotoliul de primar al capitalei în urma alegerilor din 2019 la care a participat ca membru al PSRM. Ulterior, la sfârșitul anului 2021, fostul comunist și socialist, Ion Ceban, a anunțat despre crearea propriului său proiect politic – Mișcarea Alternativa Națională.

Potrivit noului Cod Electoral intrat în vigoare la 1 ianuarie, în 2023, alegerile locale generale ar putea avea loc pe 29 octombrie sau 5 noiembrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata