Medvedev, despre relațiile cu Ucraina: „Rusia nu trebuie să negocieze cu vasalii”

Rusia nu poate negocia cu conducerea „vasală” a Ucrainei, a declarat fostul președinte Dmitri Medvedev într-un articol încărcat publicat luni – împingând înapoi încercările Ucrainei de a asigura o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy s-a oferit să se întâlnească cu Putin pentru a discuta despre întoarcerea Crimeei anexate și pentru a rezolva conflictul de șapte ani cu separatiștii pro-Moscova din estul Ucrainei. Dar Kremlinul a respins cererea lui Zelenskiy, refuzând să negocieze statutul Crimeei și spunând că agenda celor două părți pentru o întâlnire față în față nu se aliniază.

Scriind în cotidianul de afaceri Kommersant, Medvedev a l-a criticiat pe Zelenskiy ca fiind „slab”, „ignorant” și „nesigură – fără a se referi la el pe nume – și a atacat „dependența deplină” a țării de Statele Unite.

„Cum poți negocia și încheia acorduri cu el?” a scris Medvedev, care a fost retrogradat anul trecut din funcția de prim-ministru în noua funcție, cea de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata