Veniturile bugetului de stat din accizele la țigările produse în Moldova au crescut de trei ori. N-o să vă vină să credeți, dar se datorează fostului deputat PD Eugen Nichiforciuc

În primele opt luni ale acestui an, veniturile bugetului de stat din accizele la țigările produse în Moldova au crescut de trei ori, notează mold-street.com, cu privire la datele Serviciului de Stat.

Cât de straniu ar fi, dar această creștere se datorează în mare parte unor amendamente în legislație, promovate la finele anului trecut de deputatul PD, Eugeniu Nichiforciuc și incluse în politica fiscală și vamală pentru 2021.

Totodată, surprinzător este și faptul că saltul spectaculos al încasărilor nu a rămas neobservat și de actualul Minister al Finanțelor, care, în acest sens, a menționat că anume această creștere a făcut parte din principalii factori care au stimulat majorarea producției la întreprinderile locale.

Și asta în condițiile în care, anul trecut, deputații PAS au criticat dur aceste amendamente, menționând că bugetul de stat urma să piardă circa 170 de milioane de lei, predicție dată însă peste cap la 180 de grade.

Cu toate acestea, actuala majoritate parlamentară are în plan adoptarea de noi măsuri pentru taxarea produselor din tutun, dar și interzicerii expunerii în locuri vizibile a acestora, un proiect de lege în acest sens fiind deja votat în primă lectură.

Menționăm că veniturile din accizele la produsele din tutun sunt una dintre principalele surse de venit ale bugetului de stat. Pe de altă parte, fumatul rămâne unul dintre principalii factori care afectează sănătatea moldovenilor.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata