METEO//Ne așteaptă un weekend cu ger cumplit

Vom avea o iarnă adevărată, cel puțin până pe 18 februarie, când expiră Codul Galben de schimbare bruscă a vremii anunțat miercuri de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Astfel, sâmbătă, valorile termice înregistrate ziua vor coborî chiar și până la -10 grade. Cerul va fi parțial senin, pe arii restânse s-ar putea să cadă și câțiva fulgi de nea, iar vântul va bate puternic, cu până la 22 de metri pe secundă.

În condițiile date, poliția recomandă șoferilor să fie prudenți atenți atunci când pornesc la drum, doarece pe drumurile din țară se va circula în condiții de iarnă.

Ce ține de valorile termice, mâine, în raioanele din Nord, maxima va fi de -10 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de -9 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Frig va fi și noaptea, când minimele vor oscila între -16 și -11 grade Celsius.

Conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, atât duminică, cât și în debutul săptămânii viitoare, în legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, temperatura aerului noaptea treptat va scădea până la -22 de grade, iar ziua – până la -13°C. Totodată, vântul va bate moderat, cu posibile intensificări, iar pe drumuri se va forma ghețuș.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata