Ministerul Economiei, despre tehnologia 5G

Moldova se află deja în discuții pentru implementarea tehnologiei 5G în țara noastră. O spun cei de la Ministerul Economiei, care vorbesc despre constituirea unui grup de lucru în acest sens. Oficialii încearcă să demonteze teoriile conspiraționale prin care se menționează că tehnologia 5G transmite Covid-19, specificând la ce etapă se află Moldova în raport cu implementarea tehnologiei 5G.

„Important este să se facă diferența între speculații și persoane, eu știu, frustrate, care nu au atenția publicului, care sunt frustrate și care apelează la tot felul de idei năstrușnice și, de cealaltă parte, să puneți concluziile comunității științifice, atât inginerie, să luați în considerație concluziile pe care le expune comunitatea de business”.

Reprezentanții Ministerului Economiei că implementarea tehnologiei 5G are o grămadă de avantaje.

„Existența rețelelor 5G presupune o serie de servicii cum ar fi medicina online. Datorită vitezei de transmitere a datelor în format 5G, devine posibil ca un chirurg să intervină la distanță într-o operație fără reținere și fără teamă că mișcarea bisturiului va întârzia cu cinci secunde poate fi fatal pentru un cetățean. 5G presupune că automobilele se pot deplasa autonom, deoarece practic instant, la orice distanță, el poate comunica cu serverul și poate reacționa la culorile semaforului, la situația pe drum. În zonele industriale avem modele de implementare a rețelelor 5G utilizate acolo unde se producea industrie chimică”.

Totuși, autoritățile prevăd o aprofundare în domeniul implementării acestei tehnologii abia din 2023.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata