Ministerul Educației: „4 300 de elevi nu pot participa la lecții online pentru că nu au tehnică sau internet”

Circa 53,4% de elevi din învățământul general din țară au mers astăzi la școală, odată cu reluarea procesului educațional, conform celor celor trei scenarii aprobate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. Informația a fost prezentată de ministrul Educației, Lilia Pogolșa, în cadrul unui briefing de presă, unde a mai precizat că, la moment, patru instituții se află în carantină.

„Astfel, din numărul total de 331.394 de elevi studiază la cu participare fizică circa 53,4% din numărul total de elevi, ceea ce costituie 177.229 de elevi. La distanță studiază 136.464 de elevi, ceea ce constiuie 41% din numărul total de elevi și-și desfășoară procesul educațional în formă mixtă 26.208 elevi sau 8% din numărul total de elevi.”

De la distanță continuă să învețe însă studenții celor 16 univeristăți de stat și private din Moldova, respectiv circa 33.000 de elevii din învățământul profesional thenic, din numărul total de 42.667 de elevi.

Ce ține de învățământul de educație timpurie, 33 de grădinițe sunt plasate în carantină, a mai declarat ministrul.

„Conform ultimelor datele actualizate la data de 17 martie 33 de grădinițe, circa 2,2%, și 96 de grupe, circa 1,5%, din numărul total de grădinițe și copii se află în carantină. 26 de copii sunt confirmați pozitiv cu virusul COVID-19.”

Totodată, potrivit datelor prezentate astăzi de către Lilia Pogolșa, la nivel național, 585 de cadre didactice sunt confirmate la COVID-19. În acest sens, oficialul a declarat că acțiunile viitoare ale Ministerului vor fi luate, ținând cont și de situația profesorilor și a educatorilor.

„Este necesară atât solidaritatea la nivel de sistem educațional, cât și la nivel național pentru a diminua presiunea pe sistemul medical, dar și pe sistemul educațional în situația când pedagogii, de asemenea, îi considerăm în prima linie.”

La final, Lilia Pogolșa i-a îndemnat pe toți cei implicați în procesul educațional național, copii, părinți, profesori, alături de Ministerul Educației, să dea dovadă de cât mai multă maturite în lupta de prevenire și combatere a coronavirusului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata