Ministerul Educației a decis. Vacanța elevilor va fi prelungită

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal pentru perioada 09-15 martie 2021.
În scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional, urmare a consultărilor efectuate cu reprezentanții Autorităților Publice Locale; organelor locale de specialitate în domeniul învățământului; Consiliul Național al Elevilor, dar și la solicitarea părinților, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021.
Recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.
Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie în instituția de învățământ va fi realizată munca la distanță.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata