Ministru PAS: Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de anexare a regiunilor ucrainene ocupate

Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa regiunile ucrainene ocupate prin așa-numite referendumuri. Cu asemenea mesaj a venit miercuri, 21 septembrie, ministrul de Externe în guvernul PAS, Nicu Popescu, într-o postare pe Twitter.

„Reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în granițele recunoscute internațional”, a scris Nicu Popescu.

Amintim că, autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat referendumuri de aderare la Rusia, dinspre Moscova venind imediat reacții pozitive. Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Herson au și anunțat perioada de desfășurare a votului – între 23 și 27 septembrie.

La rândul său, Ucraina a respins planurile Moscovei, iar SUA au condamnat referendumurile pe care le-au numit drept „falsuri”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze pentru a se alipi la Rusia.

Putin a afirmat că scopul său este „eliberarea” orașelor Donbas, Herson și Zaporijie de așa-numiții „neonaziști” susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata