Procedura de deschidere a unui cont bancar va deveni mai simplă

Suma neachitată a obligațiilor fiscale în cuantum de până la 100 de lei nu va fi considerată restanță față de bugetul public național în cazul deschiderii contului bancar și luării la evidență fiscală a acestuia. O inițiativă legislativă în acest sens a fost lansată de deputatul Gheorghe Ichim, membru al Comisiei agricultură și industrie alimentară, membru al Fracțiunii parlamentare PAS.

Proiectul de lege, propus de autor, prevede modificarea articolului 129 din Codul Fiscal și are drept scop facilitarea înființării afacerilor prin simplificarea procedurii de deschidere a conturilor bancare sau de plăți atât de către persoane juridice, cât și de cele fizice.

Potrivit redacției actuale a Codului Fiscal, în cazul în care contribuabilul are restanțe, fie și până la 100 de lei, Serviciul Fiscal de Stat este în drept să nu elibereze documentul care confirmă luarea la evidență fiscală a contului bancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat raportul la acest proiect și îl vor prezenta pentru examinare în plenul Parlamentului.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata