Ministrul Apărării, despre survolarea spaţiului aerian de rachete ruseşti: „Noi am analizat direcţiile de deplasare, altitudinile şi era clar că nu ne vizează pe noi”

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, este de părerea că orice încălcare a spaţiului aerian naţional reprezintă o încălcare a suveranităţii naţionale. Declarația a fost făcută la postul public de televiziune, după ce în această dimineață trei rachete au survolat spațiul aerian al țării.

„Pericolul este destul de mare fiindcă noi nu cunoaştem care este scopul, direcţia şi ce poate viza această ţintă. Trei ţinte au traversat teritoriul Republicii Moldova, regiunea de est, la diferite altitudini şi diferite viteză. Nu este clar dacă aceste rachete sunt cu caracteristici tehnice şi tactice şi nu pot devia de la cursul care a fost destinat şi nu poate cădea undeva în timpul zborului. Impactul acestor rachete este periculos. Noi am analizat direcţiile de deplasare, altitudinile şi era clar că nu ne vizează pe noi, dar noi totuşi analizăm care ar fi impactul asupra teritoriului nostru”, a declarat ministrul Nosatîi.

Amintim că, Ministerul Apărării a informat luni că între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Ulterior, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. Oficialul rus a fost chemat pentru a oferi explicațiile părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul țării noastre în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata