Ministrul Economiei, despre creșterea prețurilor: „Va trebui să trăim cu asta și să ne adaptăm”

Ministrul Economiei al Republicii Moldova, Serghei Gaibu, a comentat inevitabila creștere a prețurilor din cauza creșterii tarifelor la gaze. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni online.

„Prețurile cresc în toată lumea. În Turcia, timp de 9 luni de la începutul anului, inflația a fost de 13%. Turcia este un vecin serios, cu un nivel de venit destul de ridicat al populației și o economie mai puternică. Dacă te uiți la țările vecine, asta se întâmplă aproape peste tot. Această inflație este fără precedent la nivel global în ultimii 20 de ani. Prin urmare, din păcate, va trebui să trăim cu asta și, în plus, să ne adaptăm „, a spus ministrul Economiei.

„Inflația înseamnă creșterea prețurilor. Principalul sprijin ar trebui acordat populației ale cărei venituri nu cresc”, a spus Gaibu.

„Orice creștere a prețurilor cade pe capul cetățenilor. Menținerea prețurilor este un cost uriaș și nicio economie nu face acest lucru. În cele din urmă, economia și afacerile suferă de acest lucru. „Moldova este o țară mică și nu poate rezista singură atacului inflației mondiale”, a subliniat ministrul.

„Sprijinul se adresează celor mai de bază factori – în primul rând transportatorilor de energie. Sprijin general pentru familiile cu cel mai mic venit – acest segment este în creștere, mai multe familii vor primi asistență. Ar fi bine dacă economia s-ar fi dezvoltat înainte de asta, dar, din păcate, am pierdut deja 30 de ani. În ciuda tuturor crizelor, avem acum cel mai socialist buget din întreaga istorie a Moldovei. Dar apoi trebuie să lucrăm pe termen mediu și lung – să dezvoltăm afaceri mici, să creăm locuri de muncă și să dezvoltăm acele industrii care vor aduce venituri suplimentare atât antreprenorului, cât și angajaților ”, a rezumat Serghei Gaibu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata