Ministrul Infrastructurii: Podul Leușeni – Albița va fi construit integral

Vom avea un pod nou peste Prut până în 2027. Acesta va face legătura între cele două maluri ale râului,  în dreptul localităților Leușeni și Albița. Despre acest lucru a anunțat ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Oficialul a reamintit, de asemenea, că în următorii patru ani va avea loc și reabilitarea podurilor Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni, toate acestei trei obiective de infrastructură, urmând să fluidizeze traficul de pasageri și mărfuri între Moldova și România.

„În cazul podului de la Leușeni – Albița, vorbim de un pod nou, care va fi constituit din două benzi paralele. În urma studiilor de fezabilitate efectuate de colegii noștri din România s-a demonstrat necesitatea imperioasă a reabilitării sau a construcției unor poduri noi, care vor asigura conexiunea dintre cele două maluri ale Prutului”, a menționat Lilia Dabija.

Reabilitarea și construcția celor trei poduri va avea loc din banii Guvernului de la București, a mai menționat Lilia Dabija.

„Până în 2027 ne propunem ca cu suportul statului român, este foarte important să remarc că, toate cele trei poduri și nu doar, vor fi reabilitate sau construite cu suportul financiar al României. Republica Moldova va suporta doar cheltuielile privind infrastructura de acces”, a mai spus ministrul Infrastructurii.

Cele trei obiective de infrastructură ar urma să înceapă, după ce, în vara anului trecut, au fost finalizate lucrările de consolidare a podului rutier de frontieră Giurgiulești – Galați, cu o investiție de circa 1,6 milioane de euro, sumă asigurată în totalitate de Guvernul de la București.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata