Ministrul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu noul șef al Misiunii OSCE în Republica Moldova

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut o întrevedere cu noua șefă a Misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling, care și-a început mandatul în țara noastră.

„Am vorbit cu doamna ambasador despre stadiul actual al procesului de reglementare transnistreană și situația de securitate în regiune. M-am referit la impactul agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei asupra funcționării formatului de negocieri 5+2 și a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol. Totodată, am atras atenția șefei Misiunii OSCE asupra agravării continue a situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, fiind solicitată o implicare mai activă a OSCE și Misiunii sale din Moldova în acest sens”, a declarat ministrul Nicu Popescu, potrivit Biroului de presă al MAEIE.

Oficialul moldovean a reiterat poziția consecventă a autorităților de la Chișinău privind soluționarea pașnică, pe căi politico-diplomatice, a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor recunoscute internațional și cu acordarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

„În încheierea întrevederii noastre, i-am urat succes ambasadoarei Kelly Keiderling în exercitarea mandatului său, asigurând-o de suportul deplin al MAEIE”, a conchis șeful diplomației moldovene Nicu Popescu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata