Mitropolitul Vladimir îi cere lui Ceban să permită accesul oamenilor în cimitire

Mitropolitul Vladimir a adresat ieri, 5 mai, o scrisoare către autoritățile municipiului Chișinău privind desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire.

Printre argumentele care stau la baza solicitării, Mitropolitul Vladimir invocă faptul că deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților, numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 este într-o constantă și evidentă descreștere, majoritatea creștinilor s-au conformat și respectă prevederile impuse de autorități privind prevenirea și răspândirea virusului de tip nou, ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri.

„O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirile din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice. Unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile, permițând credincioșilor să viziteze cimitirile în zilele de 9 și 10 mai. Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, se mai arată în scrisoarea adesată Primăriei Chișinău.

DOC | Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare Primăriei Chișinău privind desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata