Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu Patriarhul Kirill, la Moscova. „Au fost puse în discuție mai multe aspecte legate de viața bisericească din Moldova și a moldovenilor din diaspora”

Mitropolitul Vladimir a efectuat o vizită la Moscova, acolo unde a avut o întrevedere cu Patriarhul rus Kiril. Despre asta a anunțat Mitropolia Moldovei, astăzi, printr-un comunicat de presă.

Potrivit notei informative, în cadrul întrevederii de la Moscova, la care au participat mai mulți slujitori ai Bisericilor din Moldova, „au fost puse în discuție mai multe aspecte legate de viața bisericească din Moldova și a moldovenilor din diaspora”.

La evenimentul care a avut loc la Catedrala Patriarhală „Hristos Mântuitorul” din orașul Moscova, au participat: Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Ilarion, Mitropolit de Volocolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Voscresenk, șeful Direcției executive a Patriarhiei Ruse, ÎPS Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, ÎPS Anatolie, Arhiepiscop de Cahul și Comrat, ÎPS Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, ÎPS Marchel, Arhiepiscop de Bălți și Fălești, ÎPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, PS Siluan Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove și Protoiereul Nicolae Balașov, vice-președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești a Patriarhiei Ruse”.

„În cadrul discuției frățești, Patriarhul Kiril i-a felicitat pe arhiereii care au fost avansați în treapta de arhiepiscop, urându-le ajutor de la Domnul în slujirea pastoral-misionară. Totodată, Patriarhul a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, Episcopatului BOM și poporului bine-credincios al Moldovei, pentru efortul depus la păstrarea unității Bisericii Ortodoxe din Moldova”, se mai menționează în notă Mitropoliei.

Tot potrivit notei emise, în cadrul întrevederii de la Moscova „au fost puse în discuție mai multe aspecte legate de viața bisericească din Moldova și a moldovenilor din Diaspora”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata