Este prima deplasare la Bruxelles a premierului Natalia Gavrliță, care va fi acompaniată de ministrul de externe Nicu Popescu. Aparent, aceștia vor să se concentreze pe patru aspecte, potrivit analistului politic Dionis Cenusa:
1. Cei doi oficiali moldoveni vor să interacționeze cu cât mai mulți oficiali europeni. Vorbim despre socializare și prezentarea individuală de solicitări din partea lui Gavriliță-Popescu. Au nevoie de acest lucru, inclusiv pentru publicul de acasă.
2. Pe lângă socializare, oficialii moldoveni vor să obțină finanțare. E cert faptul că, la Bruxelles, partea europeană va anunța despre acordarea celei de-a doua tranșe a asistenței macro-financiare (50 milioane euro). Se știe că UE era deja pregătită să ofere banii, deoarece condițiile sectoriale au fost îndeplinite (probleme sunt la precondițiile politice – care țin de buna guvernare, lucruri pentru care actuala guvernare este criticată cel mai mult). Totuși, probabil, din motive de imagine pentru actualul guvern, cei de la Chișinău au preferat ca anunțul să se facă de la Bruxelles. În acest fel, guvernul va putea să prezinte obținerea banilor ca pe un merit al guvernului și a majorității parlamentare, care trec printr-o turbulență de critici legate de numiri. Totodată, este prima dată când anunțul despre noii bani europeni va fi anunțat de actuala guvernare, în mod separat de Președintele Sandu, care tradițional își asuma meritele pentru orice finanțare europeană.
3. Socializarea și asistența europeană contează foarte mult, dar nu numai. Într-o măsură mare, guvernarea înțelege că trebuie să se ocupe și de legitimitatea sa externă. Cu alte cuvinte, Gavriliță-Popescu vor încerca să vorbească cu cât mai mulți reprezentați ai centrelor analitice și jurnaliștilor de la Bruxelles pentru a promova imaginea guvernului,
4. Întâlnirea cu diaspora este al patrulea aspect pe agenda vizitei de la Bruxelles. Din calcule strategice, guvernarea are nevoie de aliați non-statali în străinătate, iar relația cu diaspora este una strategică.