Mold Progress și Volta vor disputa finala Seriei Naționale a Campionatului Moldovei la minifotbal

Decis. Mold Progress și Volta vor disputa finala Seriei Naționale a Campionatului Moldovei la minifotbal, disputat sub egida Federației Sportive Naționale de Minifotbal.

Surpriza ediției curente este de departe Volta, care și-a asigurat un loc în ultimul act, după ce a eliminat multipla campioană, Ecolux, scor 4-0. Pentru formația antrenată de Dumitru Țurcu au marcat ex-jucătorul lui Nistru Otaci, Gheorghe Eremia, o dublă, Constantin Iavorschi, în trecut la Lokomotiv Moscova, și Daniel Lungu.

De menționat că ambele echipe au avut și câte un jucător eliminat, Adrian Apostol, de la Volta și Oleg Chitoroagî, de la Ecolux.

În cealaltă semifinală, campioana în exercițiu, Mold Progress a surclasat-o pe Red Devils, scor 8-2, grației golurilor marcate de Veaceslav Lisa și Sergiu Nicolaiciuc, ambii cu câte o dublă, Victor Negară, Marin Stan, Cristian Bradu și Moaid Kabha.

La capătul celor două dueluri, învingătorii au declarat că următorul obiectiv propus este câștigarea titlului.

(Dorel Cristea, manager Volta)

„Un meci greu, dar o abordare corectă a jucătorilor noștri ne-a oferit un rezultat meritat. Da, pofta vine, mâncând și deja pofsta este mai mare. Ne rămâne o săptămâne de pregătire și sperăm să facem un meci frumos.”

(Dumitru Sîrbu, manager Mold Progress)

„Meciul a fost interesant. Ne-ma mobilizat la maxim. Am dorit foarte mult să ajungem în finală, ne-am fixat acest obiectiv și l-am obținut. Avem o săptămână pentru a ne pregăti din toate punctele de vedere și sperăm să facem un joc bun și să obținem titlul.”

La rândul lor, cei învinșii au recunoscut că adversarii lor au fost peste ei.

(Ghenadie Orbu, jucător Ecolux)

„Și Volta a jucat foarte bine și noi nu am avut idei creative sau ceva nu a mers. Felicitări pentru Volta că a acces în finală. Facem concluzii și ne pregătim pentru meciul următor.”

(Teodor Martin, manager Red Devils)

„Am avut o abordare proastă a meciului. Am început din start prost meciul, chiar din primele minute au fost careva neconcordanțe în modul în care am jucat. Din păcate, nu a mers nimic pentru noi, respectiv am făcut un meci foarte prost.”

Finala mică și finala mare a Seriei Naționale va avea loc duminică, patru iulie, ora 09.00, la Complexul Sportiv „Urban Arena” din Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata