Până acum, concurenții electorali au raportat cheltuieli de 22,5 milioane de lei

În campania pentru alegerile parlamentare din 11 iulie, concurenții electorali au raportat până acum la Comisia Electorală Centrală cheltuieli de 22,5 milioane de lei, potrivit unei sinteze realizate de portalul specializat www.alegeri.md.

Cei mai mulți bani a cheltuit Blocul lui Renato Usatîi – circa 8,9 mil. de lei sau 46 la sută din totalul cheltuielilor raportate de competitorii electorali la CEC. Urmează Partidul Acțiune și Solidaritate cu 3,6 mil. de lei ceea ce constituie 16 la sută din total.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a avut cheltuieli de 2,8 mil. (12%) și Partidul Șor – de 1,9 mil. de lei (8%). Partidul Democrat și Platforma Demnitate și Adevăr au raportat câte aproximativ 1,1 mil. de lei (circa 5%).

Trei concurenți au cheltuit până acum între 500 de mii și mai puțin de un milion de lei: Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (837 mii), Congresul Civic (780 mii) și AUR (540 mii).

Șase din cei 23 concurenți electorali înregistrați au raportat zero cheltuieli în dările de seamă financiare prezentate la CEC.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata