Moldova, pregătită să primească dozele de vaccin anti-Covid-19

În contextul demarării campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, în parteneriat cu World Health Organization in Moldova, respectiv UNICEF au organizat un exercițiu de simulare a procesului de recepționare, distribuire și administrare a vaccinului COVID-19 pe teritoriul țării noastre.

„În Republica Moldova vaccinurile anti-COVID-19. Vaccinul a fost recepționat cu succes. Au fost elaborate toate procedurile de vămuire, apoi a fost încărcat în autoregenerator și transportat depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică”.

Astfel, autoritățile noastre și-au aliniat mecanismele de gestionare a vaccinurilor la recomandările și standardele internaționale, iar la final au ajuns la concluzia că, Moldova este pregătită să primească primele loturi de vaccinuri anti-COVID-19.

Amintim că anterior, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc a anunțat că țara noastră urmează să recepționeze, în primă fază, 24.570 de doze de vaccin Pfizer și 264.000 doze de Astra Zeneca, respectiv campania de vaccinare împotriva infecției ar trebui să demareze la jumătatea lunii februarie, adică în câteva zile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata