Moldova și FMI au ajuns la un acord. Peste jumătate de miliard de dolari, în următorii trei ani

FMI anunță că a ajuns la un acord cu partea moldovenească în vederea acordării unui suport de cca jumătate de mlrd de dolari SUA pentru următorii trei ani și jumătate. Pachetul ar urma să susțină relansarea economică și lansarea unor reforme instituționale ambițioase.

Gavrilița a anunțat că Moldova se va împrumuta de la FMI ca să subvenționeze facturile la gaz pentru unele categorii de cetățeni.

(Natalia Gavrilița, prim-ministru)

„Ne-am angajat să facem evaluarea extraordinară în domeniul Justiției. Vom continua să finanțăm programele deja începute, cum ar fi creșterea pensiilor și indemnizațiilor, dar vom finanța și proiecte de noi de compensare a facturilor la energie. Vom crește salariile în sectorul public”.

Potrivit FMI, cele două părți au ajuns la un acord la nivel de experți privind un program de reforme economice pe o durată de 40 luni, în valoare de circa 564 milioane de dolari SUA, care va fi susținut printr-un acord pe trei ani.

Proiectul ar urma să fie aprobat de Consiliul Director al FMI în luna decembrie a acestui an. În plus, până la finele anului curent, Moldova ar urma deja să primească și prima tranșă – peste 80 de milioane de dolari.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata