Moldovagaz va ataca în judecată cererea Guvernului de încasare a unei datorii de miliarde

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, spune că va acționa în judecată, dacă se va demara procedura de revendicare a 3,3 miliarde de lei de la companie pentru investițiile pe care le-a făcut statul în construcția rețelei de gazificare a țării. Declarațiile au fost făcute, pe 9 martie, în cadrul unei emisiuni de la TV8, scrie NewsMaker.

„Moldovagaz va ataca în instanță. Sunt responsabil să apăr interesele companiei. Eu sunt pentru ca datoria să fie ori majorată, ori reevaluată, dar acest lucru trebuie să fie corect făcut, pentru asta noi optăm. Ceea ce este la moment, nu este corect din punct de vedere metodologic și legal. Cred că Guvernul care va demara acest proces va ține cont de ce spun eu sau alți experți”, a spus Vadim Ceban.

Amintim că, Guvernul prin intermediul Agenției Proprietății Publice, urmează să inițieze procedura de revendicare a sumei de 3,3 miliarde de lei, la cursul mediu de schimb valutar din anul 2008, aferentă reevaluării mijloacelor fixe depuse de executiv în capitalul social al SA „Moldovagaz”. Mai exact, această sumă urmează a fi trecută în cont ca datorie a „Moldovagaz” către Agenția Proprietății Publice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata