Moldovenii încă nu pot călători liber în țările Uniunii Europene cu certificatele digitale de vaccinare anti-COVID

Moldovenii încă nu pot călători liber în țările Uniunii Europene cu certificatele digitale de vaccinare anti-COVID. Consultantul în comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a comunicat pentru Sputnik Moldova când va fi remediată problema.

”UE a dat perioada de 6 săptămâni de la 1 iulie ca țările eligibile să se alinieze la acest proiect și să-si ajusteze propriile certificate de vaccinare, ca ulterior acestea să poată fi incluse într-o bază unică a Uniunii Europene”, a comunicat consultantul în comunicare al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

Totodată, Stratulat a menționat că țara noastră a ajustat propriul certificat care conține elementele necesare conform cerințelor Uniunii Europene.
”Specialiștii din Republica Moldova au trimis grupului de lucru al UE un document prin care s-au menționat schimbările efectuate și deja suntem în așteptarea unui răspuns din parte lor”, a adăugat consultantul în comunicare al Ministerului Sănătății.
Autoritățile în sănătate precizează că politica multor state e diferită în legătură cu certificatele de vaccinare. Unele țări efectuează teste rapide la intrarea țară, indiferent dacă persoana deține sau nu un certificat de vaccinare, altele din Uniunea Europeană permit accesul celor imunizați doar cu vaccinuri aprobate de EMA.
”În acest sens recomandăm ca înainte de orice călătorie să ne informăm despre regulile de intrare în țara în care vrem să călătorim, informația poate fi actualizată de la o zi la alta. Ca surse de informare pot servi Ambasada Republicii Moldova în țara respectivă”, a comunicat Cristina Stratulat.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata