Moldovenii pot importa mașini fără achitarea dreptului de import

Persoanele fizice rezidente și cele nerezidente au dreptul de a introduce în Moldovei mașini, fără achitarea drepturilor de import, doar în cazul în care acestea vor fi declarate prin acțiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară, cu achitarea vinietei și cu respectarea condițiilor, informează Serviciul Vamal.

Potrivit autorităților, acest lucru va fi posibil, respectând mai multe condiții, printre care: mașina se află la evidență permanentă în alt stat, persoana fizică rezidentă deține în proprietate sau are dreptul de folosință asupra mijlocului de transport, fapt confirmat prin actele corespunzătoare și să locuiască temporar în Moldova.

De asemenea, automobilul trebuie să fie scos de pe teritoriul țării până la expirarea termenului acordat, maxim 180 de zile într-o perioadă de 12 luni consecutive și să nu fie folosit pentru prestarea serviciilor de transport al mărfurilor sau pasagerilor.

Mai mult, mașina nu poate fi vândută, donată, transmisă prin moștenire, închiriată, gajată, transferată sau pusă la dispoziția unei alte persoane pe teritoriul Moldovei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata