O nouă donație de echipamente medicale din partea Uniunii Europene

O ceremonie de donație a mai multor echipamente medicale din partea Uniunii Europene, Guvernului Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății a avut loc astăzi – la Chișinău. În țara noastră au ajuns sute de concentratoare de oxigen, precum și ventilatoare, necesare pentru pacienții care suferă forme grave ale virusului Covid-19. Valoarea totală a echipamentului livrat este aproape 14 milioane de lei, potrivit Ambasadorului UE în țara noastră, Peter Michalko.

„Obiectivul nostru este de a susține Republica Moldova să țină sub control răspândirea virusului și de a întreprinde eforturi eficace în acest sens, dar și de a ajuta incapacităților sectorului de sănătate în salvarea vieților”.

Autoritățile noastre spun că această donație este ca o gură de aer pentru sistemul medical din țară, care se sufocă din cauza numărului mare de pacienți, dar și a lipsei de infrastructură medicală.

„Toate concentratoarele de oxigen, în număr de 300, toate pulsoximetrele, în număr de 1200, toate ventilatoarele pulmonare, cinci la număr, donație oferită cu mare generozitate de Uniunea Europeană, cu suportul enorm al Organizației Mondiale a Sănătății, vor ajunge în țară. Deja, instituțiile medicale vin către Institutul de Medicină Urgentă, principalul recepționar al acestei donații, pentru a prelua echipamentele și pentru a fi utilizate”.

În acest moment, 4241 pacienți confirmați cu infecția COVID-19 sunt internați în instituțiile medico-sanitare publice, dintre care 331 în stare extrem de gravă, iar 72 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata