Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Sergiu Litvinenco va fi examinată joi

Moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Sergiu Litvinenco va fi examinată la ședința de joi a Parlamentului. Biroul permanent al Legislativului a stabilit ordinea de zi a ședinței de joi, care va începe la ora 11.00.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat o moțiune simplă împotriva Ministerului Justiției. Inițiativa a fost prezentată de către deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul ședinței plenare a parlamentului din 14 octombrie. Documentul a fost întitulat „Subminarea principiilor statului de drept și subordonarea justiției”.

(Vasile Bolea, deputat PAS)

„Partidul Acțiune și Solidaritate a făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiție independentă, care să răspundă doar la indicațiile de oportunitate politică date la partid. Ne sunt încă vii în memorie evenimentele din perioada anilor 2009, 2011, 2019, când se luau decizii pe dosare, inclusiv dosare deschise pe oponenții politici, la indicația Guvernării. În domeniul reformării justiției, guvernarea actuală a început cu stângul”.

Într-o replică pe o rețea socială, Sergiu Litvinenco a scris că „pe dânsul nu-l interesează ce vor pierde politicienii alungaţi de la guvernare pentru că şi-au bătut joc de ţară decenii întregi, ci ceea ce-și doresc majoritatea cetățenilor acestei țări. Și anume – un stat puternic, cu instituții funcționale, unde cei care fură de la oameni să fie deferiți justiției”.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Potrivit procedurii, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supus dezbaterilor în legislativ.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata