Motivul pentru care polițiștii iau mită. Răspunsul Anei Revenco

70% dintre ofițerii de poliție care iau mită o fac pentru că sunt „vulnerabili”, susține Ana Revenco, ministrul de Interne.

„Sunt vulnerabili. Am cerut Serviciului de Protecție Internă și Anticorupție să efectueze o analiză a tuturor polițiștilor care au făcut obiectul unor investigații interne în legătură cu posibile fapte de corupție. M-au interesat mai ales factorii care i-au determinat să ia mită și vă pot spune că peste 70 la sută dintre ei au credite de consum, credite ipotecare, au familii tinere. Deci, nu ei sunt cei care iau mită pentru a cumpăra o casă de lux, o mașină de lux sau pentru a pleca în vacanță. Mulți polițiști, ca și alți oameni din Republica Moldova, vor să muncească și să primească remunerație”, a spus ministrul.

Revenco a subliniat, de asemenea, că „fără condiții adecvate de muncă, inclusiv salarii adecvate, oamenii vor părăsi sistemul”.

„În fiecare săptămână semnez cereri de concediu pentru o lună, două, trei. Am început să mă întreb de ce în noiembrie, pentru că aceasta nu este luna în care oamenii preferă să-și ia o vacanță. Pur și simplu pleacă în străinătate, pentru că acum există o cerere de forță de muncă acolo”, a spus Ana Revenco.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata