Motorina și benzina se mai scumpesc

Motorina și benzina se scumpesc ușor. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru miercuri.

Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 24,25 de lei, cu 1 ban mai mult. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 22.26 de lei pentru un litru, în creștere, la fel, cu un ban.

Astfel, în raport cu septembrie, 2021, prețul maxim de comercializare al carburanților de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE, rămâne mai mare cu 03,16 lei per litru, în cazul benzinei A-95, și cu 06,63 lei per litru, în cazul motorinei standard.

ANRE constată că, de la începutul anului curent, prețurile la carburanți au înregistrat o creștere semnificativă. Factorii care au influențat nivelul prețurilor de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard au fost creșterea cotațiilor Platts la bursele internaționale, punerea în aplicare a noilor accize la carburanți și ajustarea marjei comerciale specifice în mărimea contribuției pentru eficiența energetică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata