Și cei din nordul Republicii Moldova ar putea plăti mai mult pentru energie electrică

După Premier Energy, și Compania Furnizarea Energiei Electrice (FEE Nord) a cerut ANRE majorarea tarifului pentru energia electrică. Astfel, locuitorii din nordul țării ar putea achita 3,01 lei pentru un kWh, fără TVA, ceea ce ar însemna o scumpire de cel puțin 13 bani, în condițiile în care, în momentul de față, consumatorii achită 2,88 lei pentru un kWh.

Amintimc că, săptămâna trecută, Premier Energy a depus și ea o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. Principalul furnizor și-a argumentat cererea de ajustare a tarifului prin faptul că a crescut prețul de achiziție a energiei electrice, precum și costurile de furnizare.

Astfel, dacă ANRE va aproba solicitarea furnizorului, consumatorii deserviți de Premier Energy ar putea plăti pentru un kilowatt oră doi lei și 77 de bani, față de doi lei și 39 de bani, cât plătesc în prezent.

În nota de argumentare a Premier Energy publicată pe pagina ANRE, furnizorul a invocat însă mai multe argumente în favoarea majorării tarifului la lumină. Printre acestea se numără prețul de procurare al energiei electrice, costurile de furnizare, precum și anumiți indicatori macroeconomici. Ultima dată, tariful la energia electrică a fost ajustat în luna noiembrie a anului trecut, atunci când prețul a scăzut.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata