Motorina și benzina se scumpesc din nou

Prețul maxim de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard de pe piața petrolieră din Moldova continuă să crească. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, costul combustibililor se va mări și în următoarele trei zile.

Așadar, sâmbătă, duminică și luni, șoferii din Moldova vor achita pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 22.56 lei sau cu 12 bani mai mult decât astăzi.

Ce ține de motorina standard, în următoarele zile, aceasta va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 19.55 lei per litru, un preț cu alți 12 bani mai mare decât cel afișat în ultimele 24 de ore.

În condițiile date, prețul maximal de comercializare al benzinei și motorinei de tip standard, care este stabilit direct de către ANRE în conformitate cu noua metodologie de calcul, aprobată de către noua majoritate parlamentară la începutul lunii septembrie 2021, a crescut față de debutul toamnei, cu 2.49 lei per litru, în cazul benzinei și cu 3.28 lei per litru, în cazul motorinei standard.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata