Transportatorii insistă pe majorarea prețurilor și-l acuză pe Spânu de incompetență

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto din Moldova a ieșit, din nou, la atac împotriva Guvernului. Într-o ieșire la presă, membrii acesteia au acuzat actualul Executiv, în special Ministerul Infrastructurii, de imcompetență totală, menționând că vor continua să protesteze, deoarece nu sunt de acord cu noile tarife la călătoriile în transportul național și internațional, care ar urma să fie aplicate de la 1 martie.

(Oleg Alexa, președintele Consiliului APOTA)

„Acțiunile de protest ale transportatorilor vor continua. Noi deja ne vom concretiza și mai mult unele cerințe și unele viziuni ale noastre, deoarece putem deja invoca incompetența ministrului și a Ministerului. Cu părere de rău, mulți din cei din Minister care au fost implicați în aceste calculi nici habar nu au de importanța și de ce urmează dacă aplicăm aceste calcule.”

Mai mult, președintele consiliului APOTA a mai spus că autoritățile au recurs și la intimidarea unor șoferi care au participat anterior la acțiunile de protest.

(Oleg Alexa, președintele Consiliului APOTA)

„Am primit mai multe informații că șoferii care au participat la protest au fost stopați pe traseu de către inspectorii de patrulare. Li s-au arătat poza cum unitatea lor de transport stă în Piața Marii Adunări Naționale și li s-a spus că ,noi trebuie să îți facem ție un proces verbal”. Noi am înțeles că un oarecare Guzun de la Doina 2 a dat astfel de indicații.”

Recent, chiar dacă transportatorii au avut alte socilitări, Ministerul Infrastructurii a stabilit că pentru categoria II de confort se propune majorarea tarifului pentru transportul internațional regulat de la 60 la 70 de bani pe kilometru per pasager. Pentru categoria confort I, tariful ar urma să crească de la 70 la 80 de bani. Totodată, autoritățile propun pentru transportul suburban un preț de maxim un leu, tariful pentru categoria confort I, urmând să se aplice doar după obținerea unui certificat de clasificare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata