Nagacevschi critică decizia Curții Constituționale: „E un impediment pentru Șor și PSRM”

Constituționale (CC) că ar obstrucționa voința politică a majorității parlamentare PSRM, transfugii din platforma „Pentru Moldova, și Partidul Șor, prin decizia de a examina decretul președintei Maia Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier la 23 februarie, notează ZdG.

Făcând trimitere la jurisprudența CC, ministrul în exercițiu al Justiției spune că spiritul Constituţiei obligă actorii politici să desfăşoare activităţile într-o astfel de manieră, încât perioada interimatului Guvernului să fie redusă la maximum.

Nagacevschi acuză că CC ar prelungi incertitudinea politică cu încă 10 zile.

„Este absolut neclar de ce Curtea a decis să examineze constituționalitatea decretului Președintelui privind desemnarea repetată a doamnei Gavriliță în calitate de candidat pentru funcția de premier abia la data de 23.02.2021. Astfel incertitudinea politică este prelungită pentru încă 10 zile, aparent contrar spiritului Constituției”, susține Nagacevschi.

„Dacă este voință politică suficientă pentru învestirea unui Guvern și soluționarea crizei politice, este inadmisibilă obstrucționarea acestei voințe. Asemenea precedente sunt extrem de periculoase pentru democrație și statul de drept”, a mai spus Fadei Nagacevschi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata