Nagorno-Karabah: Peste o sută de civili au murit

Amnesty International solicită Azerbaidjanului și Armeniei să deschidă rapid o anchetă cu privire la moartea civililor în conflictul din Nagorno-Karabakh. Baku și Erevan neagă că au țintit în mod deliberat civili în timpul ciocnirilor.

Potrivit Amnesty, ambele părți au folosit „arme fără discriminare” pentru a viza zone civile îndepărtate de linia frontului sau de orice țintă militară.

Organizația pentru Drepturile Omului spune că a „vizitat zeci de zone afectate” și numără 17 bombardamente de către forțele SUA și Azerbaidjan, care au ucis civili.

În total, potrivit raportului Amnesty, cele șase săptămâni de conflict au dus la moartea a peste 6.000 de oameni, majoritatea combatanți, dar și 146 de civili: 94 de civili azeri și 52 de armeni.

Încetarea focului a fost semnată pe 9 noiembrie, sub egida Moscovei. Pentru prima dată de la încheierea luptelor, liderii armeni și azeri s-au întâlnit la Kremlin la începutul acestei săptămâni.

Președintele azer consideră că conflictul este acum un lucru din trecut, în timp ce ministrul armean regretă că „problema prizonierilor de război nu a fost rezolvată”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata