Năstase ar fi cel mai bun premier, potrivit unui sondaj

Moldovenii și-au schimbat, din nou, viziunea, iar acum cred că președintele Platformei DA, Andrei Năstase este persoana potrivită pentru funcția de prim-ministru, respectiv pentru a scoate țara din criza în care se află.

Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, conform căruia fostul ministru de Interne în Guvernul Sandu este văzut de 27% din responendenți ca fiind noua soluție.

De menționat că-n ancheta realizată în perioada 12-20 februarie pe un eșantion de 1.191 de persoane și cu o eroare maximă de +/-3%, Năstase este urmat de candidata propus de Partidul Socialiștilor, Mariana Durleșteanu, cu 25% și de vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidarite, precum și candidatul propus la funcția de premier de către Maia Sandu, Natalia Gavrilița, cu 15,5%.

Cu toate acestea, potrivit celor de la PAS, sondajul dat nu este unul credibil, el fiind organizat la inițiativa PSRM-ului, având misiunea de a duce lumea în eroare.

Amintim că imediat după ce socialiștii au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu drept candidată pentru funcția de premier, Platforma DA l-a propus pe Andrei Năstase pentru această funcție. Ulterior, Vlad Batrîncea a menționat că PSRM a luat act de candidatura lui Năstase, subliniind că, dacă politicianul „demonstrează că nu e un candidat marionetă”, ar putea avea discuții cu el.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata