Situația epidemiologică din Chișinău este alarmantă

Deși au fost reînăsprite restricțiile împotriva pandemiei de COVID-19, situația epidemiologică din Chișinău redevine alarmantă, anunță autoritățile municipale, care, în cadrul ședinței de astăzi a Serviciilor Primăriei, au anunțat că în spitalele din capitală a scăzut numărul locurilor disponibile pentru tratarea pacienților bolnavi de coronavirus.

„În conformitate cu ordinile Ministerului Sănătății capacitatea totală de spitalize pentru pacienții COVID în spitalele din municipiul Chișinău este de 1.163 de paturi și 200 paturi de triaj, dar săptămâna trecută ne-am confruntat de insuficiența paturilor disponibile ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectări”.

Grav este și faptul că continuă să crească numărul cazurilor foarte grave de COVID-19, a mai anunțat Bucearschi.

La ziua de ieri, în total, internați în spitalele municipale erau 1.320 de pacienți confirmați cu COVID, dintre care 56 sunt în stare foarte gravă, iar 368 – în stare gravă și 827 – în stare medie. Dar și o pondere ce vizează copiii în vârstă de la 13 la 17 ani, ceea ce constituie 2,7% din numărul total de cazuri înregistrate în municipiul Chișinău pentru luna ianuarie”.

Precizăm că la ziua raportării, în municipiul Chișinău, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, au fost înregistrate 75.701 cazuri confirmate la coronavirus.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata