Năstase crede că Înalta Curte ar trebui să respingă solicitarea Maiei Sandu

Curtea Constituțională trebuie să nu dea dreptate solicitării președintei Maia Sandu, privind dizolvarea Parlamentului, iar Maia Sandu să reia consultările cu fracțiunile parlamentare, susține președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

El a declarat aseră, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune, că dacă solicitarea Maiei Sandu privind dizolvarea Parlamentului s-ar judeca în altă parte, în România, spre exemplu, „verdictul ar fi fost altul”.

„Dacă s-ar judeca în lumea civilizată, Curtea Constituțională ar spune că un președinte este obligat să caute soluții pentru țară. Atâta timp cât un Parlament le oferă, într-un fel sau altul, trebuie să le accepți. Dacă acel Parlament nu le oferă, mergi la anticipate”.

El a mai precizat că „este o speță foarte simplă, având în vedere hotărârile anterioare ale Curții”.

Maia Sandu a fost prima care s-a adresat Curții Constituționale, solicitându-i să constate circumstanțele dizolvării Parlamentului, după două tentative eșuate de învestire a unui Guvern.

Ieri, liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituțională, în care magistrații sunt informați despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata