Năstase: „Noi încă așteptăm consultări cu președintele Maia Sandu”

Se pare că acest blocaj politic convine cuiva, crede președintele Platformei DA, Andrei Năstase, care, în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, a venit cu un nou mesaj pentru șeful statului, Maia Sandu, amintindu-i că partidul său încă așteaptă consultările în vederea formării unui Guvern de tranziție, asumat de PPDA.

„Foarte bine că face doamna președintă face consultări cu societatea civilă, cu jurnaliștii, cu liderii de opinie sau cu formatorii de opiniei, dar Constituția ne obligă să facem consultări cu fracțiunile parlamentare. Dacă lucrurile vor continua așa, dacă politicienii o să-și bată joc de Constiuției, de biblie, nu o să ajungem nicăieri. În Haos și anarhie vom ajunge”.

Totodată, ex-ministrul de Interne în Guvernul Sandu și-a reiterat poziția declanşării ulterior a alegerilor parlamentare anticipate, însă, în conformitate strictă cu normele constituţionale, prezentând în acest sens și un plan de acțiune.

„Pregătim terenul pentru primăvară, pentru agricultori, rezolvăm problema pensionarilor, rezolvăm problema medicilor și pedagogilor, a altor segmente sociale vulnerabile, în paralel pregătim alegerile anticipate astfel încât să se desfășoare în condiții normale de corectitudine, în condiții legale”.

Doar așa Moldova va putea merge pe un drum corect, pe un drum european, a mai menționat Andrei Năstase, care, amintim că, ieri, în cadrul unei ieșiri la presă, a solicitat ajutortul prietenilor și partenerilor de dezolvare ai Moldovei din Uniunea Europeană să ofere țării noastre o soluție clară care să o ajute să depășească criza economică, medicală, precum și blocajul politic în care se află.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata