Năstase: „Și Dodon, și Usatîi, și Șor, și Platon, și Plahotniuc, toți vor sta la aceeași masă”

Subiectul secțiilor de vot din diasporă a provocat un nou scandal, de această dată chiar între concurenții electorali care luptă pentru aceeași cauză – crearea condițiilor de vot pentru moldovenii plecați peste hotare.

Astfel, astăzi, Andrei Năstase și Renato Usatâi au făcut un schimb de replici, pe holul Curții de Apel Chișinău, acolo unde s-a examinat problema numărului secțiilor de votare pentru Diasporă.

Supărat pe situația creată, Andrei Năstase a dat de pământ cu toată lumea, inclusiv cu Renato Usatîi, declarând că PPDA va merge până-n pânzele albe pentru dreptate.

(Andrei Năstase, președintele PPDA)

„PPDA se va bate atât cu sistemul judecătoresc, cât și cu cei care vin în instanțele de judecată să comprimită. Mulți dintre ei fac jocului regimului Dodon. Pe mulți dintre ei o să-i vedem în viitorul Parlament, dacă o să-i vedem, puși la o masă de FSB-ul rusesc. Și Dodon și Usatîi și Șor și Platon și Plahotniuc, toți vor sta la aceiași masă.”

În replica, primarul de Bălți a spus că prin aceste acțiuni și declarații, Andrei Năstase, în lipsă de idei, nu face nimic altceva decât să-și ridice ratingul.

(Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru)

„Tot ce s-a întâmplat astăzi este deja o tărăgănare a procesului, deoarece, când am venit în prima zi în fața instanței, am spus clar că dacă noi mergem pe varianta recuzărilor permanente se vor termina judecătorii de la Curtea de Apel. Mie mi se crează impresia că cineva n-are altă soluție să-și ridice ratingul și strigă recuzat 1, recuzat 2.”

De altfel, și reprezentantul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc a criticat inițiativa lui Andrei Năstase, declarând ironic că liderul PPDA și-a luat statutul de singur apărător al drepturilor cetățenilor, uitând însă că protestele în acest sens sunt susținute de mai multe partide politice din Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata