Chironda, pe picior de plecare din funcție. Ceban a creat un grup de lucru care să identifice motivele absenței de la muncă a lui Chironda

În baza unei Dispoziții semnate joi, 17 iunie, de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, șase funcționari din cadrul Primăriei Chișinău urmează, în cadrul unei anchete, să „elucideze circumstanțele absenței de la serviciu a viceprimarului mun. Chișinău Victor Chironda în vederea constatării consecințelor faptei constatate”.

Dispoziția în acest sens a fost semnată de edilul capitalei, Ion Ceban, joi, 17 iunie și vine după ce acum două zile viceprimarul Capitalei Victor Chironda, în cadrul unei conferințe de presă, a solicitat inițierea unei anchete de serviciu asupra arhitectului-șef al orașului și șefei Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, dar și suspendarea ei din funcție pe perioada desfășurării acesteia, acuzând că Direcţia Generală Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare (DGAURF) a emis autorizația de demolare a Hotelului Național cu încălcări. În replică la solicitarea lui Chironda, primarul a menționat că „era bine dacă viceprimarul nu lipsea nemotivat zile întregi de la lucru”.

Viceprimarul scrie pe Facebook că a fost anunțat  azi că Ceban a creat o comisie pentru a ELUCIDAREA circumstanțelor absenței de la serviciu a lui Victor Chironda, Viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatat: „Îmi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de Covid”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata