Natalia Gavrilița: „Suntem ferm angajați în continuarea reformelor de modernizare și de dezvoltare a țării”

Aflată în vizită de lucru la Tokyo, prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Yoshio Sato, președintele Comisiei pentru Europa al Federației de afaceri din Japonia (Keidanren) și cu Akira Shimizo, consilier executiv al Hitachi, Ltd. Oficialii au făcut o analiză a situației economice curente și a potențialului de dezvoltare a relațiilor economice și de creștere a investițiilor nipone în țara noastră, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE.

Șefa Guvernului de la Chișinău a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități în vederea depășirii crizelor generate de actualul context internațional, dar și despre eforturile continue de implementare a agendei de reforme în procesul de integrare europeană.

„Suntem ferm angajați în continuarea reformelor de modernizare și de dezvoltare a țării, astfel încât, în cel mai scurt timp, să inițiem procesul de negociere privind aderarea Republicii Moldova la UE. În acest sens, ne focusăm pe creșterea economiei naționale, pe crearea unui cadru propice atragerii investițiilor străine, iar aprofundarea relațiilor de colaborare pe segmentul comerțului cu Japonia este unul dintre obiectivele noastre. Cred că posibilitățile oferite de Republica Moldova pentru investiții într-un spectru larg de domenii, inclusiv în sectoare precum IT, automobilistic, producerea de farmaceutice și energie regenerabilă, vor încuraja și intensifica cooperarea dintre țările noastre”, a declarat Natalia Gavrilița.

Yoshio Sato a abordat provocările pe plan mondial cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, menționând eforturile Japoniei de diversificare energetică. Yoshio Sato și-a exprimat considerația pentru dinamica pozitivă pe care o are Guvernul Republicii Moldova în realizarea dezideratului de aderare la familia europeană și a remarcat potențialul semnificativ de dezvoltare bilaterală pe termen mediu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata